Peurbakkentocht met Miniatuur ROC

Tussen de peurbakken die donderdag door de Leidse grachten varen, bevindt zich een miniatuur van het ROC. Leerlingen van deze school en het Da Vinci College, hebben de boot, die een kleine uitgave van de nieuwbouw op het Lammenschanspark voorstelt, gebouwd bij Royal Van Lent Shipyard. Dit initiatief maakt deel uit van het Bèta MAVO project, waarbij onderwijs en bedrijven samen werken om jongeren te interesseren voor werk in de techniek. De leerlingen bezochten nog drie andere bedrijven, waar ze een magische waterkraan, een elektronica-installatie met schemerlamp en een robot maakten. Ook verzorgden studenten van de TU trainingen over veiligheid en technisch tekenen voor hen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×