Terwijl het in Warmond vandaag enorm druk was met wandelaars, bezoekers en watersporters, brak in de loods van jachthaven Fort Marina rond 15.00 uur een zeer grote brand uit. Het dorp werd bovendien opgeschrikt door een reeks ontploffingen en de felle brand sloeg uit naar een naastgelegen woning en een woonboot, die achter de jachthaven lag. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. De schade wordt beraamd op enkele miljoenen, omdat in de loods veel boten lagen. Brandweerkorpsen uit omliggende gemeenten werden opgeroepen om te helpen bij het bestrijden van het vuur, zo meldt de Teyding; Hoofdfoto: Peter Schipper. Vanaf het water in de Leidse binnenstad viel de enorme rookontwikkeling ook al snel op en maakte Emile van Aelst een aantal foto's. Vanaf de Kaag mailde Martijn Stam een aantal beelden van de brand en Leo Vogel legde de brand vast vanaf de Dwarswetering in Leiderdorp.

Grote brand in Warmond

Advertentie

Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×