Vier en vijf jaar geëist tegen overvallers Intratuin

De officier van justitie in Den Haag heeft vijf jaar gevangenisstraf geëist tegen een 19-jarige en een 21-jarige Leidenaar en vier jaar gevangenisstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk, tegen de derde verdachte, eveneens een 21-jarige Leidenaar. Het drietal wordt verdacht van de overval op de Intratuin. Deze vestiging in Voorschoten werd op 28 december vorig jaar op brute wijze overvallen, waarbij het personeel vastgebonden werd en een medewerker onder dreiging van een pistool tegen zijn hoofd de kluis open moest maken. De drie mannen gingen er vandoor met een bedrag van ongeveer 37.000 euro, maar twee van hen werden vrijwel direct aangehouden, doordat een medewerker zich wist te bevrijden en de politie belde. Ook de buit werd door aanwijzingen van omstander meteen gevonden op het terrein van de Intratuin. De derde verdachte wist te ontsnappen en werd pas een paar maanden later aangehouden. Twee mannen ontkennen alle betrokkenheid. De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak

Advertentie

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×