Gistermiddag om 15.00 uur onthulde de 7-jarige Fabian de schedel van Triceratops horridus in Museum Naturalis. Deze onthulling was als prijs uitgeloofd aan leden van de kinderclub van Naturalis, n-kids. Fabian trok uiterst geconcentreerd een doek van de 1.70 meter hoge kop af, terwijl zo'n 80 kinderen ademloos toekeken en aansluitend hun vragen konden afvuren op paleontoloog John de Vos. Triceratops horridus, die 68 tot 65 miljoen jaar geleden leefde, kon negen meter lang, drie meter hoog en dertien ton zwaar worden. De naam betekent: 'angstaanjagende dinosaurus met driehoornige snuit'. De schedel is een jaar lang te bezichtigen in het museum. Meer info: www.naturalis.nl

7-jarige Fabian onthult Triceratops schedel in Naturalis

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×