Ook bij Leiden Culinair werd de wedstrijd massaal gevolgd. Na het eindsignaal hoste een uitzinnige menigte er op los. (Foto's: Chris de Waard).

Leiden kleurt oranje!!!

Uitzinnig! Dat is het enige woord dat de menigte kan omschrijven die zojuist getuige was van de slachtpartij van het Nederlands elftal tegen favoriet Brazilie. In duizenden Leidse huiskamers, honderden straten, tientallen kroegen en een aantal pleinen ging Leiden uit zijn of haar dak na de kletterende overwinning waarbij Oranje zich plaatste voor de halve finale in het WK door Brazilie met 2-1 te verslaan.

Na een teleurstellende eerste helft waarbij Nederland op 1-0 achterstand kwam, revancheerde oranje zich na de pauze meer dan stevig. Toen er ook nog een rode kaart viel voor de Braziliaan Medo en met 11 tegen 10 werd verder gespeeld, leek Brazilie de draad compleet kwijt. Oranje kreeg kans na kans en wist er uiteindelijk twee te verzilveren.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×