Geen stierengevecht in optocht 3 oktober

In de optocht die de 3 October Vereniging op maandag 4 oktober organiseert, zal geen stierengevecht te zien zijn. Het thema van de optocht is dit jaar `Grenzeloos Feesten’. De vereniging is daarvoor op zoek naar figuranten die feesten vanuit de hele wereld uit willen beelden. Het was de bedoeling dat er ook een stierengevecht uitgebeeld zou worden. Gemeenteraadslid Dick de Vos, die al 10 jaar bestuurder van het Comité Anti Stierenvechten is, heeft hier tegen bezwaar gemaakt. Daar op besloot de voorzitter van de Optochtcommissie Henriette van Balen, elke verwijzing naar het stierengevecht uit de optocht weg te laten.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×