Veranderingen toewijzingssysteem hulp bij het huishouden

Leiden en de regiogemeenten gaan Het toewijzingsysteem voor hulp bij het huishouden, het Dynamisch Selectiemodel, vervangen door een ander systeem. Dat doen zij, omdat veel gebruikers geklaagd hebben over het feit dat zij te maken gaan krijgen met een andere zorgaanbieder, waardoor zij hun vertrouwde hulp kwijt raken. De eerste aanpassing die de gemeente doorvoert, is dat alle zorgontvangers die hulp krijgen bij het huishouden en de organisatie daarvan (categorie B) en ontvangers ouder dan 85 jaar, volgend jaar in principe bij hun bestaande zorgaanbieder mogen blijven. Voor de zorgontvangers die buiten deze categorie vallen en jonger dan 85 zijn, is die garantie er dus niet. Wel worden de wegingsfactoren cliëntvoorkeur en cliëntentevredenheidsscore in het dynamisch selectiemodel verhoogd, waardoor ook zij vanaf volgend jaar een grotere kans hebben, dat ze bij hun huidige zorgaanbieder kunnen blijven. Alle cliënten ontvangen dit najaar informatie over hun situatie. Halverwege dit jaar en begin volgend jaar, gaan Leiden en de regiogemeenten alternatieve inkoop- en toewijzingsmogelijkheden voor hulp bij het huishouden onderzoeken. Begin volgend jaar nemen de gemeenten een besluit over de systematiek per 2012.

Advertentie

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×