Leidse Kunstroute blijft groeien

De jaarlijkse Kunstroute, georganiseerd door Museum de Lakenhal, blijft groeien en biedt dit jaar meer kunst en kunstenaars dan ooit. Tijdens de open atelierroute, die op 18 en 19 september wordt gehouden, openen meer dan 150 kunstenaars en galeries hun deuren voor het publiek. Vorig jaar trok het evenement ruim 5000 bezoekers en waren de kunstenaars en galeries verspreid over 74 locaties.

Zoals gewoonlijk is Scheltema het startpunt. Daar kan men het gratis routeboekje halen en de documentatie van de deelnemende kunstenaars bekijken. Er worden veel extra activiteiten georganiseerd tijdens het Kunstrouteweekend. Naast het Scholenproject vindt dit jaar ook het KinderKunstProject plaats in samenwerking met Kunsthuis Leiden, waarbij kinderen een eigen kunstwerk maken onder begeleiding van professionele kunstenaars. Ook wordt in Scheltema het werk van de drie finalisten van de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs gepresenteerd (een particulier initiatief van de gelijknamige stichting).

In Museum De Lakenhal zelf, is de installatie Obscure van Leidse schilder Hans de Bruijn te bezichtigen en een depotopstelling met werk van hedendaagse Leidse kunstenaars uit de museumcollectie.

Meer info en volledig programma: www.kunstrouteleiden.nl

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×