Wolkbreuk in Leiden-Noord, foto archief Sleutelstad.

KNMI waarschuwt voor extreem weer

Het KNMI waarschuwt vandaag voor extreem weer. Vanmiddag en vanavond zullen er vanuit het zuidwesten zware regen- en onweersbuien over ons land trekken met mogelijk hagel en zeer zware windstoten. Verwacht wordt, dat de onweersbuien tussen 15.00 en16.00 uur via Zeeland binnenkomen en richting het noordoosten trekken. Het zwaartepunt voor de Randstad ligt tussen 16.00 en 19.00 uur. Volgens de website van het KNMI kan er lokaal in korte tijd extreem veel neerslag vallen en zijn windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur mogelijk.

Update 19.15 uur: Het lijkt er op, dat het meest heftige deel van het noodweer Leiden ‘links laat liggen’. Vooral in Zuid-Limburg, Brabant en Gelderland is de schade groot. Er zijn talloze bomen geknakt, die op de wegen terecht kwamen. De A73 tussen Maasbracht en Nijmegen was korte tijd in beide richtingen afgesloten, zo maakte de ANWB bekend. Ook de A2 in Zuid-Limburg was gestremd door de hoosbuien, zo meldde de brandweer. Het heftige front trekt richting het Noord-Oosten van ons land.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×