30 maanden cel voor hoofdverdachten creditcardfraude

Twee hoofdverdachten in een creditcardfraudeonderzoek zijn gisteren beiden tot 30 maanden cel veroordeeld. De mannen, afkomstig uit Amsterdam en Almere, hadden via internet creditcardgegevens gekocht van een Roemeense bende. Zij stuurden vier vrouwen op pad, die met de namaakkaarten dure spullen kochten, die ze bij andere filialen weer terugbrachten en het aankoopbedrag daardoor contant inden. Op 21 oktober vorig jaar liepen de twee mannen en één van de vrouwen tegen de lamp bij V&D in Leiden, doordat alerte veiligheidsmedewerkers de zaak niet vertrouwden en de politie waarschuwden. Het drietal nam de benen en probeerde nog snel een mapje met 34 valse creditcards in een fietstas te verstoppen, maar een oplettende passant had dit gezien. De creditcards waren gemaakt met een machine, die ook via internet was aangeschaft. Behalve in Leiden, werden op allerlei plaatsen in Nederland dit soort trucs uitgehaald. Vijf overige verdachten, een man en vier vrouwen, moeten op een later moment voor de rechter verschijnen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×