Drie jaar geëist voor bezit harddrugs en hennepkwekerij

Vandaag heeft de officier van justitie in Den Haag een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk, geëist tegen een 32-jarige Leidenaar. De man wordt verdacht van het bezit van harddrugs, het hebben van een hennepkwekerij en diefstal van elektriciteit. Hoewel de verdachte geen officieel inkomen of uitkering heeft, bezit hij een eigen huis (hypotheekvrij), twee garageboxen, een auto en een motor. De Leidenaar zei dit geld verdiend te hebben met het fokken van het hondenras Jack Russel op Aruba. De officier van justitie trok dit verhaal in twijfel, omdat de verdachte hiervan geen enkel bewijs kon leveren. Begin februari dit jaar kwam de politie de man op het spoor door ernstige wateroverlast bij een van de garageboxen aan de Koolstraat. Hier bleek een hennepkwekerij gevestigd te zijn en trof de politie 185 planten aan en een grote hoeveelheid henneptoppen. De tweede garagebox diende als opslag voor cocaïne, verpakt in ‘reisklare’ zwarte bolletjes. In de woning van de verdachte troffen de agenten nog meer hennepplanten aan. De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×