Politie bezorgd over eerstehulpkennis Nederlanders

De politie is bezorgd over de eerstehulpkennis van Nederlanders. Volgens het Rode Kruis is maar 3% van de Nederlandse burgers in staat eerste hulp toe te passen. Het niveau van Nederland is op dat gebied vergelijkbaar met dat van Servië en Azerbeidzjan. In landen als Oostenrijk en Duitsland, is 80% van de inwoners in staat adequaat te handelen in levensbedreigende situaties.

Politie Hollands Midden vindt de Nederlandse situatie schrikbarend. In de praktijk blijkt dat de politie vaak als eerste aanwezig is bij noodsituaties. Daarom zijn alle agenten opgeleid in het verrichten van eerste levensreddende handelingen, zoals reanimatie en het herkennen van ziektebeelden. Wie benieuwd is naar het niveau van zijn eerstehulpkennis, kan een test doen op //zelftest.rodekruis.nl

Advertentie

Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×