Leidse vrouw verdacht van mensensmokkel

In een onderzoek naar mensensmokkel heeft de Divisie Regionale Opsporing van Politie Hollands Midden in totaal vijftien mensen aangehouden, waaronder een 66-jarige vrouw uit Leiden. De vrouw zit samen met twee andere verdachten, een 44-jarige vrouw en een 45-jarige man, beiden uit Den Haag, nog in voorlopige hechtenis. Het drietal moet op 22 juli voor het eerst voor de rechtbank verschijnen tijdens een pro forma zitting. Naar aanleiding van anonieme informatie kwam de politie de Leidse op het spoor, die nu verdacht wordt van mensensmokkel, valsheid in geschrifte en het witwassen van crimineel verkregen geld. De personen, die zich met de mensensmokkel bezighielden zorgden ervoor, dat mensen uit onder andere India en Nepal tegen betaling naar Nederland konden komen en een schijnhuwelijk/relatie aangingen met een Nederlander. Volgens het Openbaar Ministerie is de 66-jarige vrouw de spil in de mensensmokkelzaak.

De verdachten voorzagen de buitenlanders van valse documenten en brachten hen in contact met hun neppartner. Op papier woonden de vreemdelingen en de Nederlander partners samen en daardoor kreeg de buitenlander een tijdelijke verblijfsvergunning van de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND). Na drie jaar wordt de tijdelijke vergunning omgezet in een vaste verblijfstatus in ons land. De naar Nederland gekomen mensen betaalden grote geldbedragen aan de verdachten en ook de neppartner, ontving een behoorlijk bedrag.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×