Celstraf na mishandeling treinmachinist

De Supersnelrechter in Den Haag heeft een 29-jarige vrouw uit Leiden veroordeeld tot twee weken gevangenisstraf waarvan een week voorwaardelijk wegens de mishandeling van een machinist. Dat gebeurde op 17 juli 2010 op het station in Leiden. De Officier van Justitie had twee weken onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist. De verdachte, een aan drugs verslaafde vrouw, stapte met een brandende sigaret de trein in en werd daar door de machinist op aangesproken, waarop ze in woede ontstak. Ze sloeg en schopte de machinist die naar zijn cabine vluchtte. De vrouw werd aangehouden door de Spoorwegpolitie. Zij vertelde dat ze die dag al opgefokt was en dat het aanspreken door de machinist de druppel was die de emmer bij haar liet overlopen.

Bij geweld tegen mensen in een publieke functie, zoals agenten, ambulancemedewerkers en medewerkers van de Openbaar Vervoer bedrijven, treden politie en OM streng op. Verdachten in dit soort zaken worden in principe altijd vervolgd, er wordt een lik-op-stukbeleid toegepast en de strafeis is in de regel twee keer zo hoog als normaal.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×