Ondertekening door Marja Weijers (l) en Agnita Mur (r), foto: PR.

Samenwerking Diaconessenhuis en Hogeschool Leiden ondertekend

Afgelopen donderdag tekenden Marja Weijers, directeur patiëntenzorg Diaconessenhuis Leiden en Agnita Mur, lid College van Bestuur Hogeschool Leiden, een belangrijke samenwerkingsovereenkomst. Voor beide instellingen geldt dat kennis op peil houden en delen, belangrijke uitgangspunten zijn. Er was al een uitwisseling op het gebied van individuele leertrajecten voor leidinggevenden en het opleiden van verpleegkundigen op HBO niveau, maar het kon nóg beter, zo stelde Mur: “Wij willen graag onze samenwerking verdiepen.” Weijers voegde daaraan toe: “We willen niet alleen samenwerken bij het opleiden van mensen, maar ook op onderzoeksgebied. We willen de hogeschool actief betrekken bij ontwikkelingen in het ziekenhuis zodat we over en weer van elkaar kunnen leren. En dan denk ik niet alleen aan stages voor leerlingen verpleegkunde, maar ook aan andere studenten die hier een stageplek kunnen krijgen. Wij leren van hun expertise en zij leren hoe een ziekenhuisorganisatie werkt. Zo snijdt het mes aan twee kanten.”

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×