Ontspannen inbreker moet brommen en betalen

Een inbreker die het zich tijdens zijn laatste inbraak wel heel gemakkelijk maakte, moet de cel in en betalen. Op 21 maart betrapten de dochter en schoonzoon van een aan de Noordwijkse Quarles van Uffordstraat wonend echtpaar de 35-jarige Noordwijker op heterdaad. Hij was, toen er niemand thuis was, het huis van de familie binnengedrongen en was van plan er een ontspannen bezoekje van te maken. Hij had zijn schoenen uitgetrokken en ongevraagd een drankje voor zichzelf ingeschonken. Toen de indringer onverwacht door de dochter en schoonzoon werd gestoord, ging hij er als een haas vandoor, op kousenvoeten. Omdat hij op zijn sokken niet zo snel was, wisten de schoonzoon en een omstander de Noordwijker te pakken te krijgen. Ze droegen hem over aan de politie.

Dit bezoekje bleek niet het eerste vergrijp van de man te zijn. Hij had dit jaar al zo’n veertig keer ingebroken en was al eerder aangehouden. Hij sloeg vaak zijn slag op zondag, omdat bewoners dan in de kerk zitten, of op de boulevard zijn. Ook koos hij vaak huizen uit, waar ’s avonds geen licht brandde. De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van vier jaar, waarvan een halfjaar voorwaardelijk. De rechter heeft deze week bepaald dat hij 32 maanden de cel in moet. Ook kreeg de Noordwijker een voorwaardelijke celstraf van 16 maanden met de voorwaarde dat hij zich onder reclasseringstoezicht stelt. Verder moet hij duizenden euro’s schade betalen aan enkele slachtoffers van de woninginbraken.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×