Rolf en Hannie Roosen: "Het is mooi geweest", foto: PR.

Leids familiebedrijf sluit na 85 jaar de deuren

Binnenkort sluit het bekende Leidse familiebedrijf Roosen Optiek haar deuren. “Het is dan mooi geweest” zegt eigenaar Rolf Roosen, “we zijn 85 jaar hier gevestigd geweest en ik heb er zelf bijna een halve eeuw opzitten”. In 1924 opende opa Roosen, die in Indonesië een apotheek had, na terugkeer een zaak in medische instrumenten in het huidige pand op de hoek van het Kort Galgewater en de Morsstraat. Na een optische opleiding in Wenen en Berlijn gevolgd te hebben, volgde de vader van Rolf Roosen hem in de zaak op. Rolf leerde het vak weer van zijn vader en nam met zijn vrouw Hannie in 1980 de optiek en de medische afdeling over, die daarna verder uitgebreid werd. Intussen veranderde ‘de bril’ van een medisch noodzakelijk ‘instument’ naar een modegevoelig item, een sieraad voor het gezicht ontworpen door honderden fabrikanten en modeontwerpers. Op 28 augustus komt er een einde aan het tijdperk van deze Leidse, zelfstandig werkende opticien. In december openen jonge, enthousiaste ondernemers in het pand hun patisserie ‘Soetenso’.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×