Freddy van Riemsdijk, foto: archief RAL.

Freddy van Riemsdijk, eerste Nederlander met vliegbrevet

Precies honderd jaar geleden heeft Freddy van Riemsdijk als eerste Nederlander zijn vliegbrevet gehaald. De correspondentie hierover tussen Freddy, zijn moeder én zijn geldschieter Ambrosius Hubrecht, is onlangs teruggevonden in een particulier archief in beheer bij het Regionaal Archief Leiden (RAL). Vanaf aanstaande zaterdag is een mini-expositie te bekijken met de intrigerende titel ‘Uitleg Volgt’. Deze titel komt voort uit een telegram van de luchtvaartpionier, waarin hij zonder enige uitleg om geld vraagt, onder vermelding van ‘brief met uitleg volgt’. De tentoonstelling is samengesteld door Adrian Young, veiligheidsdeskundige voor de burgerluchtvaart.

Op basis van de teruggevonden correspondentie, wordt geschetst hoe deze in Frankrijk wonende Nederlander in twee jaar tijd meer dan een miljoen euro – omgerekend naar de huidige waarde – spendeerde om te leren vliegen in Amerika en zijn deelname aan luchtshows in Europa en Egypte. Naast brieven en telegrammen, zijn in er ondermeer foto’s en programma’s van het vliegen in de eerste dagen van de luchtvaart te zien. De expositie duurt tot en met vrijdag 1 oktober.

Meer info: www.archiefleiden.nl

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×