Gevangenisstraf geëist voor maken video's bij damestoilet

Een 52-jarige verdachte uit Alkmaar, eigenaar van een pizzeria in Leiden, hoorde vandaag van de officier van justitie in Den Haag een gevangenisstraf van 10 maanden, waarvan vijf voorwaardelijk, tegen zich eisen voor aanranding en het heimelijk maken van video-opnames. De man wordt ervan verdacht tussen 1 juni 2005 en 18 oktober 2008 met een verborgen camera opnames gemaakt te hebben van vrouwen in het toilet van zijn pizzeria. Om welke vrouwen het gaat is niet te achterhalen, omdat zij niet herkenbaar in beeld gebracht zijn en er ook geen data op de 96 banden staan. De officier van justitie gaat er van uit, dat het om een groot aantal vrouwen gaat, gezien de lange periode en het grote aantal banden. De ‘amateurfilmer’ viel door de mand, toen een vrouwelijke klant de camera op het toilet ontdekte, hiervan een foto maakte met haar mobieltje en de politie inlichtte.

De verdachte ontkent, dat hij seksuele motieven had voor het filmen van de vrouwelijke toiletbezoekers. Volgens zijn zeggen, had hij de camera opgehangen om zijn personeel te checken op diefstal uit de kas of het gebruik van drugs. De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.

Advertentie

Leiden sorrentocam


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×