Bollen bij de buren

Voor de 18e keer op rij wordt de Open Dag Bollenstreek in Bedrijf gehouden in Lisse en Voorhout. Tammo Beishuizen, voorzitter van de agrarische organisatie LTO Noord, zal zaterdag 7 augustus de officiële opening verrichten bij bedrijf Van der Slot Tulips. Zes agrarische bedrijven zetten deze dag hun deuren open voor belangstellenden, die van 10.00 tot 16.00 uur kunnen kennismaken met de geheimen van de teelt en verwerking van tulpen, hyacinten, narcissen en krokussen. Daarnaast worden op bijna alle deelnemende bedrijven extra activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Zo geeft een imker uitleg over bijen houden en het maken van honing, kaarsen en honingwijn en er is een kraampje van een kaasboerderij. Voor kinderen is op één van de bedrijven een parcours voor traptrekkers gemaakt.

Aan Bollenstreek in Bedrijf 2010 doen de volgende bedrijven mee:

1 J. P. Ruigrok en Zn, Loosterweg 12a, Voorhout, bloembollenkwekerij en -broeierij
2 Hoek Hoveniers, Loosterweg 39a, Voorhout, hoveniers- en groenvoorzieningsbedrijf
3 B. Rutgrink, Loosterweg 49, Voorhout, bloembollenkwekerij
4 C. van der Salm, Loosterweg Zuid 23, Lisse, bloembollenexport en -kwekerij
5 M.J. de Groot Lisse BV, Loosterweg Zuid 17a. Lisse, bloembollenkwekerij en -broeierij
6 F. van der Slot Tulips, Johan Speelmanweg 7, Voorhout, bloembollenkwekerij en -broeierij

De Historische Vereniging Oud Lisse geeft informatie over de geschiedenis van het gebied. Om 14.00 uur wordt een historische grenspaal onthuld  bij de brug over de Mallegatsloot nabij Loosterweg Zuid 18 (tussen B. Rutgrink en C. van der Salm).

Advertentie

Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×