Ferdinand Mande, foto: PR.

Wayana en Lokono bij Volkenkunde

Museum volkenkunde beschikt over een collectie objecten van de Surinaamse Lokono en Wayana gemeenschappen. Deze maand zijn enkele vertegenwoordigers van die twee gemeenschappen in het museum aanwezig, om samen met conservatoren en onderzoekers van de universiteit van Leiden dat erfgoed te bekijken en te vergelijken met het materiaal in Suriname. Daarbij staan kennisuitwisseling en discussie met de restoratoren centraal. Op zaterdag 14 augustus kan het publiek meer te weten komen over de Wayana en Lokono indianen. Vertegenwoordigers uit diverse dorpen vertellen aan de hand van de museumcollectie over hun cultuur. Daarnaast doen verschillende wetenschappers die in de genoemde Surinaamse gebieden werken, met behulp van beeldmateriaal verslag van hun onderzoek. De inheemse diasporavereniging Wajonong (Arawak) uit Rotterdam verzorgt een optreden. De middag begint om 14.00 uur en eindigt om 16.00 uur met een discussie. Op www.volkenkunde.nl is meer informatie te vinden.

Advertentie

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×