Naturalis zoekt deelnemers kreeftenonderzoek

Naturalis en het Haags Milieucentrum zoeken mensen die tussen 15 augustus en 15 oktober mee willen doen aan onderzoek naar de verspreiding van rivierkreeften. Sinds ongeveer tien jaar tellen Nederlandse sloten tweemaal zoveel rivierkreeften als daarvoor, vooral van buitenlandse herkomst. Gevreesd wordt dat deze de waterkwaliteit negatief beïnvloeden en schade aanrichten aan waterplanten.

De onderzoekers willen een helder beeld krijgen van de verspreiding van de kreeften en van hun effecten op de kwaliteit en structuur van het oppervlaktewater. Voor het onderzoek worden op een aantal meetpunten kreeftenkorven aangebracht. Deze moeten op vier achtereenvolgende ochtenden gecontroleerd worden. De kreeften worden vervolgens gefotografeerd. Om mee te doen is voorkennis van kreeften niet noodzakelijk.

Advertentie

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×