Kunst uit Leiden en Uppsala verbonden door rode draad

In galerie Zône is een bijzondere tentoonstelling te zien van toegepaste kunst uit Zweden en Nederland. In het kader van een uitwisselingsproject, getiteld ‘De rode draad/ den röda tråden’, werkten Zweedse en Nederlandse kunstenaars samen, wat resulteerde in een interessante tentoonstelling van keramiek, meubels, kleding, lampen, klokken, glas en sieraden. Alle voorwerpen zijn uniek of worden in kleine oplages gemaakt. Het thema van de tentoonstelling symboliseert de verbinding en het nieuwe contact tussen de Leidse galerie Zône en haar Zweedse zuster Kaleido. De kunstenaars hopen van elkaar geleerd te hebben en willen dat de gemeenschappelijke expositie leidt tot meer samenwerking in de toekomst. Beide galeries doen het goed, zelfs in deze (crisis)tijd en bieden volop kansen voor kunstenaars, mede door het feit dat het kunstenaarscollectieven zijn.

De tentoonstelling is in juni in Uppsala gestart en daar tot en met 27 augustus te zien; in Leiden wordt deze geopend op 5 september door Lisa Leistra (cultureel attaché van de Zweedse ambassade in Den Haag) en loopt tot en met 31 oktober.

De Meer info over de deelnemende kunstenaars en openingstijden van de galerie: www.galeriezone.nl

Advertentie

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×