Onvrede over hybride bussen

Uit onderzoek van de SP Statenfractie in Zuid-Holland, blijkt dat er veel onvrede over de hybride bussen die rond Leiden rijden, bestaat. Zuid-Holland kocht enkele jaren geleden 28 van die hybride bussen, omdat ze minder schadelijke stoffen uitstoten en minder lawaai maken. De voertuigen komen uit België en zijn volgens de SP niet aangepast op de Nederlandse situatie. Uit een onderzoek dat SP-statenleden Erik Maassen en Harre van der Nat uitvoerden, bleek dat passagiers en chauffeurs veel klachten hebben over het gebruiksgemak van deze bussen. Zo is de opstap voor de banken te hoog, glijden veel mensen van de banken en vallen ze door het hellende gangpad. Vooral ouderen hebben daar last van. Chauffeurs klagen over dode hoeken en een gebruiksonvriendelijke inrichting. De SP wil dat deze situatie verbetert wordt.

Advertentie

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×