Dronken jongen rijdt in op agente

Een dronken Rijnsburger is zaterdagavond ingereden op een agente. De 17-jarige jongen reed rond 23.00 uur over de Noordwijkerweg vanuit de richting van de Brouwerstraat, richting Noordwijk. Omdat de Noordwijkerweg bij de verkeerslichten ter hoogte van de Meidoornstraat vanwege vuurwerk afgesloten was, wees een verkeersregelaar hem er op dat hij in de richting van de Burgemeester Meijboomstraat moest gaan rijden. De jongen ging niet op die aanwijzing in en reed op de verkeersregelaar af. Hij minderde vervolgens vaart, week uit naar de rijbaan voor tegemoetkomend verkeer en passeerde het afzettingshek. Een politieagente die het zag gebeuren, ging op de rijbaan staan, zette haar mountainbike dwars op de weg en gaf de Rijnsburger een stopteken. Hij negeerde dat en bleef doorrijden met een geschatte snelheid van 20 à 30 km per uur. De agente kon een botsing voorkomen door net op tijd opzij te stappen. Haar collega’s gaven daarna een stopteken, wat weer in de wind geslagen werd. Toen de Rijnsburger het fietspad op wilde rijden, grepen de agenten hem vast. Hij viel en kon worden aangehouden. Op weg naar het politiebureau schold hij de agenten uit. Uit een blaastest bleek dat de jongen veel te veel gedronken had. Hij blies 1000 ug/l. Zijn scooter en rijbewijs is hij kwijt. Ook kreeg hij een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol, poging tot zware mishandeling en belediging.

Advertentie

Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×