Lakenhal zoekt 3-oktoberherinneringen

Voor de volgend jaar geplande tentoonstelling `Leidens Ontzet: Vrijheidsstrijd & Volksfeest’ is de Lakenhal op zoek naar 3-oktoberherinneringen. Dit kunnen zowel persoonlijke verhalen als voorwerpen zijn. In april hield het museum al een inzamelingsactie, die allerlei mooie verhalen en voorwerpen opleverde. Onder die voorwerpen bevond zich toen een unieke koekplank uit de 19e eeuw. Ook brachten bezoekers een eeuwenoud delftsblauw tegeltje over het beleg en ontzet van Leiden mee. De Lakenhal heeft tot nu toe weinig herinneringen aan het 3-oktoberfeest zoals dat de laatste 60 jaar gevierd is, gekregen. Tijdens de inzamelactie van zondag 12 september hoopt het museum daar verandering in te brengen.

Iedereen met een jonge of oude herinnering aan 3 oktober is dan welkom tussen 12.00 en 16.00 uur. Van iedere bezoeker met herinnering, wordt dan een foto gemaakt. De mooiste verhalen en herinneringen krijgen bovendien een plaats in de tentoonstelling. De toegang voor iedereen die op 12 september een herinnering komt brengen, is gratis. Iedereen krijgt als dank een foto en een uitnodiging voor de tentoonstelling.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×