De Sleutels: "Wateroverlast Oude Kooi blijft bij renovatie"

De enorme regenval van vandaag heeft met name in een deel van de Oude Kooi voor grote overlast gezorgd. Vooral bij het huizenblok op de hoek van de Lombokstraat en de Parksstraat en bij de Atjehstraat gutste het water de huizen binnen. Woningcorporatie De Sleutels grijpt de problemen van vandaag aan om nogmaals te pleiten voor sloop van het huizenblok. Momenteel onderzoekt de gemeente of de woningen gerenoveerd kunnen worden. Saskia Mijners van De Sleutels laat weten dat renovatie steeds minder een optie is: “De wateroverlast wordt veroorzaakt door rioleringsproblemen en door het grote hoogteverschil tussen de huizenblokken. Die problemen worden door renovatie niet opgelost.”

Om de gedupeerde bewoners zoveel mogelijk tegemoet te komen heeft De Sleutels vandaag eigen medewerkers ingezet om het water uit de ondergelopen huizen te krijgen. Ook zijn er bedrijven ingehuurd om te helpen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×