'Opzoomeren' met Straatdiner en Hofmiddag

In navolging van een geslaagd Rotterdams project, waarbij de bewoners van de Opzoomerstraat de handen uit de mouwen staken om hun buurt leefbaar en gezellig te maken, organiseert Woningcorporatie de Sleutels twee soortgelijke projecten in Leiden. Onder de titel ‘Opzoomeren in Leiden’ houdt de corporatie een Hofmiddag voor de bewoners van de Hoflaan en bewoners van de buurt rondom de Cornelis Schuytlaan worden getrakteerd op een Straatdiner. Doelstelling is dat een mooie, schone wijk prettig is om in te wonen en dat geeft bovendien de hele buurt een positieve uitstraling.

De Hofmiddag vindt plaats op 4 september, waarbij bewoners van de Hoflaan onder het genot van een hapje en drankje kennis kunnen maken met de buren. Er is een informatiemarkt met kraampjes van allerlei organisaties die actief zijn in de wijk. Bewoners kunnen er terecht met vragen, opmerkingen, wensen en ideeën.

Op 22 september wordt het Straatdiner gehouden voor de bewoners van de Cornelis Schuytlaan e.o. Bewoners en hun buren worden uitgenodigd om voor elkaar te koken. Van 17.00 uur tot 19.00 uur kunnen ze gezamenlijk in de Johannes Verhulststraat van elkaars kookkunstengenieten. De Sleutels sponsort de boodschappen. Voor kinderen worden allerlei activiteiten georganiseerd.

De Sleutels heeft het plan dit soort acties in de verschillende buurten, waar de corporatie huizen verhuurt, uit te breiden.
Meer info: www.desleutels.nl

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×