Eilandlezing met filosofisch tintje

De ‘Eilandlezing’ die bijzonder hoogleraar natuurherstel van de universiteit van Wageningen, Matthijs Schouten, komende zondag verzorgt, heeft een filosofisch tintje. De titel ervan is: “Achter reservaatshekken: de natuur als eiland”. Volgens Schouten, die behalve hoogleraar ook ecoloog, godsdienstwetenschapper en huisfilosoof van Staatsbosbeheer is, maakt de mens de natuur steeds meer tot een eiland in de ruimte die hij zelf gebruikt. Daardoor verliest hij steeds meer het contact met de natuur.

Tijdens zijn lezing vraagt Schouten zich af wat er gebeurt als de mens niet langer boven, maar naast de natuur gaat staan. De lezing begint om 13.30 uur en duurt een uur. Plaats van handeling is het Auditorium van Naturalis.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×