39 Bloembakken, gemaakt van zogenaamde 'schanskorven' gevuld met 'breukstenen' sieren de Breestraat. (Foto: Drentse Recycling Maatschappij).

“Gemeente zet de bloemetjes buiten”

De proef met de bloembakken in de binnenstad is geslaagd. Dat vindt het college dat daarom heeft besloten het aantal locaties waar bloembakken aan brugleuningen en lantarenpalen hangen, van negen uit te breiden naar dertien. Verder wordt de eenjarige beplanting in oktober vervangen door winterplanten. Tot en met 2014 stelt de gemeente ieder jaar €50.000 beschikbaar voor de bloembakken.

Vorig jaar heeft de gemeenteraad het Uitvoeringsprogramma Binnenstad vastgesteld. Daarin is onder meer een proef met bloembakken in het centrum opgenomen. In het raadsvoorstel is vastgelegd dat als die proef slaagt, het tot 2014 een jaarlijks terugkerend evenement wordt. De gemeente heeft veel positieve reacties gehad op de bloembakken en stelt dus dat de proef geslaagd is.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×