Halverwege de Geuzentocht werd aangelegd voor een Hutspotmaaltijd met klapstuk. Op de grens van Leiden en Leiderdorp stelde accountantskantoor HBK daarvoor hun terras aan het water beschikbaar. Beth Kooreman van HBK zorgde voor de hutspot en kreeg van oppergeus Claas Griffioen als dank een kruik Corenwyn. (Foto's: Chris de Waard).

Leidse Geuzentocht nieuwe 3 oktobertraditie

Oude tradities moet je in ere houden, maar zo eens in de zoveel tijd, onstaan er ook nieuwe. De ondernemers van de kersverse Ondernemersvereniging Roosevelt & Trekvliek (de opvolger van het Business Platform Rooseveltstraat) zijn onder leiding van Claas Griffioen vast van plan om van de Leidse Geuzentocht zo’n traditie te maken. Afgelopen woensdagavond vond de eerste editie plaats, zij het via een alternatieve route. Kwamen de watergeuzen ooit Leiden binnen via onder meer de Weipoort in Zoeterwoude, deze week kregen de moderne geuzen daarvoor geen toestemming.

Cultuur Leiden 3 Oktober 2010


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×