Opening Academisch Jaar in Pieterskerk

In de Pieterskerk vindt vanmiddag de opening van het academisch jaar 2010-2011 plaats. Vanaf 15.00 uur is de plechtigheid live te volgen via de website van de Universiteit Leiden. De bijeenkomst begint met de Leidse studenten- en studieverenigingen die in optocht de kerk binnenkomen. Vervolgens wordt het internationale studentenlied Io Vivat gezongen. Bijzonder daarbij is dat dit lied rond 1800 in Leiden is ontstaan en inmiddels op tal van universiteiten is overgenomen. Nadat de pedel vervolgens de leden van het College van Bestuur, de sprekers en de decanen van de faculteiten heeft binnengeleid, zal prof.dr. Robbert H. Dijkgraaf, President van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) de toespraak: “Verder vooruitkijken: onderzoek en innovatie voor de lange termijn” houden.

Ook prof.mr. Paul F. van der Heijden, Rector Magnificus en Voorzitter College van Bestuur van de Universiteit Leiden, zal een toespraak houden: “En profil: de universiteit van Leiden en Den Haag”.

De plechtigheden worden afgesloten met de uitreiking van de K.J. Cath-prijs die op grond van onderwijs- of onderzoekprestaties of de ondersteuning daarvan tweejaarlijks wordt uitgereikt. De prijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van € 2.500,-.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×