Politie rekent Warmonder in na bedreiging in bus

De politie heeft zaterdagmiddag een 46-jarige man uit Warmond aangehouden in verband met de bedreiging van drie jongeren. De politie kreeg om 17.15 uur van een vervoersbedrijf door dat de man de jongeren in de bus naar Haarlem met een mes had bedreigd. De man zou nog in de bus zitten die op dat moment op de Heereweg in Lisse reed. Omdat de meldkamer geen contact met de buschauffeur kon krijgen, ging de politie uit van een mogelijke gijzelingssituatie. daarop werd een team agenten in kogelwerende vesten op de bs afgestuurd.

Vlak bij de rotonde bij Sassenheim troffen de agenten de stilstaande bus en de verdachte aan. Toen de man niet reageerde op de aanwijzingen van de agenten en een hand naar zijn broeksband bracht, mogelijk om zijn mes te pakken, greep de politie in. Een agent gaf de verdachte een trap en werkte hem tegen de grond. Daarop werd hij aangehouden. In de broeksband van de verdachte werd inderdaad een mes aangetroffen.

Later bleek het incident tussen de man en de jongeren zich al rond 16.00 uur te hebben voorgedaan in de bus onderweg naar Haarlem. Op de terugweg richting Leiden zag de chauffeur de verdachte weer instappen, waarop de politie werd ge waarschuwd.

De politie verzoekt de drie jongeren zich te melden of contact op te nemen via 0900 – 8844.

Advertentie

Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×