'Vrouw in blauw' onzichtbaar op straat

Hoewel zo’n 40% van de arbeidsplaatsen bij de Politie Hollands Midden door vrouwen wordt vervuld, is daar op straat maar weinig van te merken. “Ze werken vooral in administratieve functies,” zo vertelde Joep Pattijn, districtschef Leiden en omgeving van de Politie Hollands Midden, afgelopen donderdag aan de Leidse raad tijdens een op het politiebureau gehouden commissievergadering. Van de ruim 2.000 arbeidsplaatsen (fte’s) wordt slechts 6% door allochtonen vervuld. Dat ligt onder het ambitieniveau van de politie. Qua ziekteverzuim scoort Hollands Midden wel goed: 5% tegen 7% landelijk.

In het district Leiden en omgeving (Leiden, Leiderdorp, Voorschoten, Zoeterwoude en per 1 oktober ook Oegstgeest) heeft de politie 360 fte’s. Een kwart daarvan bestaat uit agenten in opleiding die een duaal leerproces volgen.

Met die bezetting moet de politie elk jaar ander andere ruim 2600 zaken voor de rechtbank aanbrengen en 24.000 handgeschreven bekeuringen uitschrijven. Voldoet de politie niet aan die prestatiesnormen, dan dreigt een korting op het budget.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×