Kans op verhuizing bibliotheek Nieuwstraat klein

Volgens Jaap van Meijgaarden van de wijkvereniging Pancras-West, is de kans niet zo groot dat de bibliotheek die nu aan de Nieuwstraat gevestigd is, binnenkort verhuist naar Breestraat 46-48. Van Meijgaarden heeft van de gemeente een bericht ontvangen waarin staat dat er voor de gemeentelijke begroting allerlei projecten heroverwogen worden, vanwege de komende bezuinigingen. Omdat er voor het project Breestraat 46-48 een tekort bestaat, is de kans reëel dat de verhuizing voorlopig niet doorgaat. Dat zou ook de oud-PvdA raadsleden Jansen en Broeyer goed uitkomen.

Die gaan zich de komende tijd inzetten voor het Leidse Volkshuis aan de Apothekersdijk. Het sociaalculturele werk dat daar onder de vlag van BplusC plaatsvindt, zou ook naar de panden aan de Breestraat verhuizen, omdat het Volkshuis te duur wordt voor BplusC. Volgens Hilde Jansen is echter met de gemeente afgesproken dat het Volkshuis ‘voor de eeuwigheid’ beschikbaar blijft voor sociaalculturele activiteiten. Jansen en Broeyer willen nu een Stichting Vrienden van het Volkshuis oprichten. Het liefst zouden ze het pand vervolgens in die stichting onderbrengen, om zo de toekomst veilig te stellen.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×