Nicaraguaanse muurschildering op de Sleutelbloem en de Marke

Vorige week hebben de leerlingen van basisschool de Sleutelbloem hard gewerkt aan een Nicaraguaanse muurschildering. Samen met schilderes Johana del Carmen Centeno voorzagen zij hun school van een zogenaamde mural, die het thema `samen leren, spelen en sporten’ meegekregen heeft. Afgelopen vrijdag onthulde de Leidse kunstschilder Dick Bakhuizen van den Brink het kunstwerk samen met een leerling. Deze week werkt de schilderes samen met de leerlingen van de Marke aan een muurschildering. Het thema daarvan is `bescherming van het milieu, minder mensen in krottenwijken en schoon drinkwater’. Wethouder Roos van Gelderen zal dit kunstwerk komende vrijdag onthullen. Leiden telt nu 13 murals.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×