Koninklijk onderscheiding voor prof. Ton van Raan

Prof. dr. A.F.J. van Raan is zojuist benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Ton van Raan is directeur van het aan de Universiteit Leiden gelieerde Centrum voor Wetenschap- en Technologie Studie, het CWTS. Hij gaat met emeritaat. Burgemeester Lenferink reikte de Koninklijke onderscheiding uit in de Boommarktzaal van de Stadsgehoorzaal.

Professor Van Raan stond aan de wieg van de wetenschap die zich bezighoudt met het ontwikkelen en toepassen van methoden om de betekenis van wetenschappelijk en technologisch onderzoek te kunnen beoordelen. Dit is o.a. van belang om te kunnen beoordelen of sommige projecten of onderzoeken in aanmerking kunnen komen voor subsidies. Het CWTS heeft op dit gebied inmiddels wereldfaam gekregen en veel regeringen en instanties zoals de OECD, de Europese Unie en de Europese Commissie maken van het werk van het CWTS graag gebruik.

Professor Van Raan heeft inmiddels 554 publicaties, lezingen en gastcolleges op zijn naam staan. Hij wordt vaak geciteerd in tal van wetenschappelijke vakbladen. Van Raan studeerde in Utrecht Wis- , Natuurkunde en Sterrenkunde. In 1977 volgde een aanstelling aan de Universiteit Leiden. In 1991 werd hij bijzonder hoogleraar kwantitatieve wetenschapsstudies. Het bijzonder hoogleraarschap werd in 2000 omgezet in een definitief hoogleraarschap.

Ton van Raan mengt zich graag in het Leids Debat. Zo voelt hij zich nauw betrokken met de ontwikkelingen rond de Rijngouwelijn en het Aalmarktgebied. Hij geeft regelmatig blijk van zijn zorgen, visie en ook de kansen van de stad Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×