Wijnand Boon vertrekt zaterdag voor een 1,5 jaar durende voettocht door europa. (Foto: Photologix).

Leidenaar maakt 'sociale voettocht' door europa

Met kromme tenen zat singer songwriter Wijnand Boon, 33 jaar en Leidenaar, in december vorig jaar achter de buis naar de kersttoespraak van Koningin Beatrix te kijken. “De moderne technische mogelijkheden lijken mensen wel dichter bij elkaar te brengen maar ze blijven op ‘veilige’ afstand, schuilgaand achter hun schermen. Wij kunnen nu spreken zonder te voorschijn te komen, zonder zelf gezien te worden, anoniem. Domweg, grofweg emoties uiten is makkelijk geworden,” zo sprak de majesteit. Om het ongelijk van de vorstin te bewijzen, nam Boon een drastisch besluit. Hij zegde zijn woning en baan op en vertrekt zaterdag voor een voettocht van duizenden kilometers door europa. Alleen het hoognodige neemt hij mee, zijn gitaar en z’n Iphone. Voor de rest verlaat hij zich op steun van nu nog onbekenden met wie hij via ‘sociale media sites’ contact legt. Facebook, Twitter, Youtube en zijn eigen website TwalkWithMe, een combinatie van walk en talk, moeten gratis overnachtingsplekken en bijvoorbeeld klusjes om wat bij te verdienen opleveren tijdens zijn ‘social media pilgrimage’.

Onderweg doet Wijnand Boon verslag van al zijn gebeurtenissen. Die publiceert hij op zijn website en, zo hoopt hij, ook in bijvoorbeeld reismagazines die zijn verhalen willen kopen, zodat hij onderweg in zijn levensonderhoud kan voorzien. Ook zijn gitaar gaat mee, zodat hij onderweg kan spelen en ook nieuwe liedjes kan schrijven.

Vrijdagavond geeft hij met zijn band een afscheidsconcert in Studio de Veste aan de 2e Binnenvestgracht 15. De volgende ochtend vertrekt hij. Hoe laat weet hij nog niet: “Dat hangt er vanaf hoe laat het vrijdagavond wordt”.

Voor het eerste deel van zijn pelgrimstocht zoekt Wijnand nog slaapplekken in de buurt van de Belgische plaatsen Waregem en Lokeren. Tips kunnen aan hem worden doorgegeven via de genoemde social media sites.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×