Ook TV West nu rampenzender

De regionale publieke radiozenders fungeren al sinds jaar en dag als rampenzender. Dat betekent dat in het geval van een calamiteit de uitzendingen tijdelijk kunnen worden overgenomen door ‘het bevoegd gezag’. Omdat de provincie in zo’n geval ook graag wil kunnen inbreken op het tv-kanaal van Omroep West (en in Zuid-Holland zuid via TV Rijnmond), is de zender vanaf deze week ook aangewezen als rampen-tv-zender.

Omdat de rijksoverheid hier geen extra budget voor wil vrijmaken, betaalt de provincie de extra kosten die hiermee zijn gemoeid uit eigen zak. West krijgt dit jaar 450.000 euro extra subsidie, bovenop de ruim 10 miljoen die de omroep structureel ontvangt, om dat mogelijk te maken. Ook moet de omroep van dat geld ‘crossmedialer’ gaan werken. Daarmee is begin dit jaar al een start gemaakt in de vorm van een ‘groeimodel’ dat volgende maand moet zijn afgerond.

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×