Bewoners van de Muldersstraat vragen al weken regelmatig voor het stadhuis om aandacht voor de voortslepende problemen met hun daken. Vanavond vonden ze gehoor. Een onafhankelijke deskundige gaat nu problemen in kaart brengen. (Foto: Chris de Waard).

Onafhankelijk onderzoek naar problemen met daken in Muldersstraat

Al jaren klagen bewoners van de Muldersstraat in Leiden Zuid-West over problemen met de daken van hun woningen. In 2007 begon woningcorporatie de Sleutels met renovatiewerkzaamheden. Als snel bleek dat niet de benodigde vergunningen aanwezig waren. Ook de uitvoering van de werkzaamheden verliep alles behalve naar wens van de bewoners. De illegaal gerenoveerde daken zakten door en bleken brandgevaarlijk te zijn. Eerder dit jaar verloor de gemeente een rechtzaak die de Bewonersvereniging Verzetsheldenbuurt had aangespannen. Daarin eisten de bewoners een deugdelijke oplossing voor de problemen. De SP vroeg afgelopen avond opheldering aan het college en wil dat er een onafhankelijke deskundige wordt ingeschakeld.

Wethouder van Woensel wist te melden dat de gemeente die stap net vorige week al heeft genomen. Een conceptopdracht voor die deskundige gaat eerst nog naar de bewoners. Als de partijen het eens zijn over de opdracht, kan de expert aan de slag met de problemen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×