Alles over stambomen

Wie geïnteresseerd is in genealogie en historie, is op zaterdag 25 september welkom in het Lipsiusgebouw. Het Regionaal Archief Leiden (RAL) organiseert daar samen met de Nederlandse Genealogische Vereniging Rijnland en de Vereniging Jan van Hout een bijeenkomst over de nieuwste ontwikkelingen op het internet voor genealogen en historici. Voor die bijeenkomst zijn een paar aanleidingen.

Deze maand heeft Het Centraal Bureau voor Genealogie de nieuwe website StamboomNederland.nl Gelanceerd. Met behulp van die site kunnen gegevens van verschillende families in één database worden geplaatst. Ook kunnen meerdere mensen op deze site onderling samenwerken, en informatie met elkaar uitwisselen. Het RAL opent op 6 oktober een website die allerlei nieuwe bronnen digitaal beschikbaar stelt en genealogen en (amateur-)historici, nieuwe mogelijkheden biedt.

Op 25 september krijgen de aanwezigen hiervan een voorproefje te zien. De middag begint om 13.30 uur met koffie en thee. Om 14.00 uur verzorgen Sytske Visscher en Maarten van Bourgondiën van het Centraal Bureau voor Genealogie een presentatie van de nieuwe website. Om 15.30 uur demonstreert Cor de Graaf de site van het RAL. De middag eindigt om 16.30 uur met een borrel, die tot 17.30 uur duurt. Belangstellenden kunnen vrij binnenlopen in het Lipsiusgebouw, aan de Cleveringaplaats 1.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×