"Concert Spirituel" in Hooglandse Kerk

De Leidse Cantorij verzorgt donderdagavond een “Concert Spirituel” in de Hooglandse Kerk. Op het programma staan meesterwerken van de Italiaanse Renaissance. Zo klinken er een dubbelkorige mis van Frescobaldi, een Magnificat van Marenzio en motetten van Palestrina en Monteverdi. Daarnaast wordt het “Miserere”van Allegri (met een hoge C in de sopraanpartij) ten gehore gebracht.

Theo Visser begeleidt de cantorij op het kistorgel. Op het De Swart-Van Hagerbeerorgel speelt hij enkele Italiaanse werken. Het concert vindt plaats in het koorgedeelte van de kerk en begint om 20.15 uur. Op www.cathedralorgan.nl staat meer informatie.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×