Bekkers neemt functie Paul van den Wijngaart waar

Vandaag is Han Bekkers aan de slag gegaan als waarnemend gemeentesecretaris / algemeen directeur bij de gemeente Leiden. Hij volgt Paul van den Wijngaart op die afgelopen vrijdag zijn laatste werkdag bij de gemeente had. De aanstelling is in eerste instantie voor vier tot zes maanden. In die tijd gaat de gemeente Leiden op zoek naar een vaste opvolger. Bekkers vervulde eerder dezelfde functie bij de gemeenten Dordrecht en Nijmegen. Volgens de gemeente Leiden krijgt Bekkers een marktconforme salariëring. Eerder dit jaar bleek dat in Heerlen te gaan om zo’n 2.000 euro per dag. Sinds 2006 heeft Bekkers een adviesbureau van waaruit hij op interim-basis als gemeentesecretaris / algemeen directeur werkzaam is geweest bij een viertal gemeenten.

De taken van Bekkers bestaan uit het adviseren van het college, het waarnemen van de functie van algemeen directeur, het leidinggeven aan de uitvoering van de bezuinigingsdoelstelling en sturen op de doorontwikkeling van de organisatie.

“Het inzetten van een waarnemend directeur biedt de organisatie de kans het profiel van de functie en de bijzondere opdrachten die bij de functie horen aan te scherpen. De verwachting is dat de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur begin 2011 kan worden benoemd,” zo laat de gemeente weten.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×