Vijftien personen onwel na traangas in disco

In de nacht van zaterdag op zondag zijn op de Grent in Noordwijk vijftien mensen door ambulancepersoneel behandeld, nadat ze in een discotheek onwel waren geworden. Waarschijnlijk heeft iemand traangas of een soortgelijke stof verspreid. Na behandeling kon iedereen naar huis. Op last van de brandweer is het hele pand ontruimd. Er waren ongeveer 700 mensen binnen. Buiten heeft de politie het gebied rond de discotheek afgeschermd voor sporenonderzoek.De politie heeft 40 agenten, politie te paard en enkele politiehonden ingezet bij de hulpactie.

De politie onderzoekt wie er verantwoordelijk is geweest voor het vrijlaten van het traangas. Bij de Grent zijn na het voorval een 18-jarige Katwijker en een 18-jarige Noordwijker opgepakt omdat ze zich vervelend gedroegen.

Burgemeester Groen heeft zich direct na het gebeurde persoonlijk op de hoogte gesteld van de situatie ter plekke. “Ik leef mee met de getroffenen, want het is ingrijpend als een avondje uit op deze manier eindigt. Gelukkig heef naar het zich laat aanzien niemand ernstig letsel opgelopen”, zo liet Groen weten.

Advertentie

Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×