Hoogste punt woonwagenwoningen Roomburg bereikt

Vorige week vrijdag is het hoogste punt bereikt bij de bouw van de eerste zes woonwagenwoningen op de nieuwe locatie in Roomburg. De toekomstige bewoners, Portaal en de gemeente hebben dat samen met andere belangstellenden gevierd. Samen met Portaal bestuurder Dirk Jan van der Zeep, plaatste burgemeester Lenferink een vlag op de top van de eerste woning. Daarna konden geïnteresseerden een kijkje nemen in de huizen.

De burgemeester noemde dit project één van de meest complexe die de gemeente ooit begeleid heeft. De locatie heeft een specifieke woonwagenbestemming en kent een lange voorgeschiedenis. Bovendien mochten er geen heipalen de grond in, omdat het gebied aangewezen is de archeologisch monument.

De toekomstige bewoners hebben inspraak gehad bij het ontwerp van de huizen. Zij huren de woningen en of de standplaatsen, of kopen deze. Naar verwachting is het hele project volgend jaar zomer afgerond.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×