Verbreding A4 gaat definitief door

De verbreding van de A4 bij Leiden kan gewoon doorgaan. De Raad van State heeft vandaag de bezwaren van Milieudefensie tegen het tracébesluit ongegrond verklaard. Met de uitspraak komt een einde aan een jarenlang getouwtrek tussen de milieuorganisatie en Verkeer en Waterstaat over de milieugevolgen van het wegproject. In de zomer van 2007 haalde de Raad van State nog een streep door de plannen voor de A4 vanwege gebrekkig luchtonderzoek. De zaak was mede aangezwengeld door Milieudefensie. Nu trekt Milieudefensie aan het kortste eind.

Volgens de milieuorganisatie is verantwoordelijk minister Camiel Eurlings uitgegaan van onjuiste verkeersprognoses en zou verbreding van de A4 leiden tot een overschrijding van de normen voor luchtkwaliteit. De Raad van State verwerpt dat nu.

Het tracé, met een lengte van ruim zes kilometer, is het laatste deel van de A4 tussen Den Haag en Amsterdam dat nog niet over drie rijstroken per rijrichting beschikt. Met de verbreding wil Rijkswaterstaat de doorstroming van het verkeer verbeteren. Een jaar geleden zette minister Eurlings de eerste schop in de grond voor de wegverbreding. De bedoeling is dat nog dit jaar de flessenhals is verdwenen en de weg open kan.

Advertentie

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×