'Wilde Wespen & Verboden Vruchten' in Leidse Hortus

‘Wilde Wespen & Verboden Vruchten’ is een bijzondere multimediavoorstelling over de zeventiende-eeuwse natuurvorser en kunstenaar Maria Sybilla Merian, die zich afspeelt in het koloniale Suriname in 1699. In het stuk, dat gebaseerd is op het boek ‘De Veranderingen der Surinaamse Insecten’ én het leven van Merian, vindt een intrigerende ontmoeting plaats tussen deze Europese vrouw en haar Afrikaanse slavin Jacoba, die veel weet van de geheimen van het oerwoud. Tussen beide vrouwen ontstaat een bijzondere en intieme band. De Nederlandse vertaling van het stuk, geschreven door Karen Eve Johnson, is gemaakt door Matin van Veldhuizen. Katrien van Beurden en Esther Drenthe spelen Merian en haar slavin.

De voorstelling beleefde haar première in Suriname en zal van 22 tot en met 25 september spelen in de Leidse Hortus.

Meer info: www.wildewespen.nl en www.hortusleiden.nl

Cultuur


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×