Schrappen binnenkomsttijden horeca

De fracties van de VVD, D66 en PvdA vinden dat Leidse uitbaters van horecagelegenheden zelf moeten kunnen bepalen tot hoe laat zij bezoekers binnenlaten. In een vanmorgen ingediend initiatiefvoorstel dringen ze er dan ook op aan de uiterste binnenkomsttijden voor de horeca uit de APV te schrappen. Met dit voorstel willen de drie partijen het Leidse uitgaansleven aantrekkelijker maken en de positie van Leiden als uitgaans- en cultuurstad in de regio versterken. Ze vinden verder dat de afschaffing van de binnenkomsttijd het ondernemersklimaat ten goede komt, omdat de regeldruk zo afneemt. Verder zou ervaring uit andere steden leren dat overlast veroorzaakt door uitgaanspubliek door de afschaffing minder wordt. Als een uitgaansgelegenheid toch overlast blijft veroorzaken, kan de burgemeester volgens de drie partijen genoeg maatregelen treffen om daar tegen op te treden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×