Leidenaar genomineerd voor Zuid-Hollandprijs 2010

Uit 73 inzendingen heeft de jury zes professionals en bewoners/vrijwilligers gekozen, die in aanmerking komen voor de Zuid-Hollandprijs. Onder hen bevindt zich ook een Leidenaar. Met de prijs wil de provincie waardering tonen voor initiatieven van burgers en organisaties, die bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke kwesties. Professionals, studenten en bewoners konden ideeën insturen om de bereikbaarheid van Zuid-Holland te verbeteren. Omdat maar weinig studenten die uitdaging wilden aangaan en de kwaliteit van hun inzendingen niet hoog genoeg was, is die categorie inmiddels afgevallen.

De winnaar in de categorie vrijwilligersorganisaties en bewoners ontvangt €15.000. Voor de winnaar in de categorie professionals of teams van professionals zoals planologen, verkeerskundigen en logistieke dienstverleners is €50.000 gereserveerd. De genomineerden in de categorie bewoners/vrijwilligers zijn: A.M. Slingerland uit Leiden, met Beachreach; D.J.Dronrijp uit Capelle aan den IJssel met (Be)sparen doe je met het OV; En Y.A. Kamerling uit Rijswijk met Adopteer een brug. De genomineerden in de categorie professionals zijn: Integraal Ondernemen Drechtsteden uit Dordrecht met Amfibisch openbaar vervoer; Studio Hartzema uit Rotterdam met Hollandse Vrijbanen; en XTNT experts in traffic and transport uit Utrecht met Fietscommunity Zuidhollandfietst.nl.

Op donderdag 21 oktober maakt de commissaris van de koningin Jan Franssen in het Provinciehuis bekend naar wie het prijzengeld gaat.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×