Gevangenisstraf geëist tegen sjoemelende huizenbezitter

De officier van justitie in Den Haag heeft tien maanden gevangenisstraf geëist tegen een 43-jarige man uit Sassenheim, die verschillende panden in Leiden bezit. De man, die kamers en etages verhuurt in de Sleutelstad, regelde zelf voor zijn huurders huurtoeslagen door digiD codes aan te vragen op basis van de identiteitsbewijzen, die de huisbaas van zijn huurders in bezit had. De huurtoeslagen stak de man in eigen zak en de betreffende huurders, die van niets wisten, werden vaak geconfronteerd met terugvorderingen van de Belastingdienst. De Sassenheimer wordt beschuldigd van valsheid in geschrifte, het witwassen van geld en het niet doen van aangifte in de periode 2004 tot en met 2008. In de woning van de man is ook € 22.500 aan contant geld in beslag genomen De man ontkent alles; de rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.

Advertentie

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×